BONUSMART.MY - TEAM NETWORK JUTAWAN
Login ID :  Katalaluan :     Lupa password? Daftar Sekarang

HOTLINE : 60196095767

INFO NETWORK JUTAWAN

 MELALUI WHATSAPP Kelapa Dara

Minyak kelapa dara terbukti baik untuk kesihatan antaranya adalah :

 • Sistem Pencernaan
  Membantu dalam proses pencernaan yang akan membolehkan tubuh anda menghadam segala khasiat dari makanan dan membuang toksin dari badan dengan lebih baik. Ini akan membuang semua masalah yang berpunca akibat pengumpulan toksin dalam tubuh.

 • Sistem Imunisasi dan Kekebalan Tubuh
  Tubuh anda akan lebih kebal dari penyakit kerana Minyak Kelapa Dara mempunyai sifat antivirus dan antibakteria yang kuat.

 • Masalah Jantung
  Jantung anda akan lebih sihat dan kuat kerana kandungan asid laurik yang terkandung di dalamnya membantu mencegah masalah jantung dengan cara menurunkan kadar kolesterol dan tekanan darah tinggi. Ia juga mengurangkan kecederaan arteri dan mencegah aterosklerosis.

 • Kencing Manis dan Diabetes
  Kandungan gula dalam darah anda akan lebih terkawal dan penghasilan insulin tubuh anda juga akan lebih bersesuaian. Ini akan mencegah dan mengubati kencing manis dan diabetes.

 • Resdung
  Masalah resdung anda akan lebih terkawal dan sembuh kerana sifat antivirus, antibakteria, antikulat dan antiprotozoa yang akan membasmi kuman penyebab resdung.

 • Tiroid
  Masalah hipertiroidisme dan hipotiroidisme akan dipulihkan kerana Minyak Kelapa Dara merangsang fungsi tiroid dan mempunyai pelbagai sifat antiseptik.

 • Mencegah Masalah Hati
  Bebanan tugas pada hati anda akan berkurangan kerana ia mencegak pengumpulan lemak dan Minyak Kelapa Dara adalahg zat tenaga yang mudah diubah.

 • Berat Badan
  Kadar metabolisme tubuh anda akan meningkat dan ini akan secara tidak langsung menurunkan berat badan anda pada tahap yang bersesuaian.

 • Untuk Tulang
  Tubuh anda akan mempunyai kebolehan menyerap kalsium dan magnesium dengan lebih baik.

 • Untuk Gigi
  Gigi akan menjadi lebih sihat dan kuat.

 • Untuk Kesihatan Keseluruhan
  Anda akan lebih sihat dan mampu sembuh dari pelbagai penyakit kerana Minyak Kelapa Dara memberi kebaikan dan kesembuhan dalaman dan luaran. Jadi dengan pengamalan Minyak Kelapa Dara secara berterusan, kesihatan tubuh anda anda akan berada pada tahap terbaik (optimum).

Pandangan pakar tentang minyak kelapa dara.

Related image

“Belum pernah dalam sejarah manusia begitu penting untuk menekankan nilai minyak asid Laurik. Minyak Kelapa Dara (MDK) mengandungi medium chain triglyceridus (MCT) yang hampir sama dengan lemak yang terdapat dalam susu ibu.”  

Prof. Dr. Jon J. Kabara, Ph.D Professor Emeritus Michigan State University  

Image result for Dr. Bruce Fife (Doctor Naturopati – USA)

“Minyak Kelapa Dara bersifat anti virus, anti bakteria, anti kulat dan anti parasit semulajadi yang mengawal pelbagai penyakit.”

Dr. Bruce Fife (Doctor Naturopati – USA)

Image result for Dr. Mark Atkinson Holistic Medical Physician

“Minyak Kelapa Dara berdiri gagah sebagai minyak yang paling menyihatkan yang boleh anda gunakan. Ia mengandungi selautan khasiat kesihatan serta khazanah penyelidikan yang benar-benar berharga. Saya sesungguhnya sangat inginkan anda menjadikan Minyak Kelapa Dara sebagi sebahagian daripada pelan harian pemakanan anda.”

Dr. Mark Atkinson Holistic Medical Physician BBS Bsc (Hons) FRIPHH FCMA BETD SAC DIP (Clinical Nutrician)

Image result for Dr. Joseph Mercola

Minyak kelapa dara digunakan sebagai losyen adalah kaedah yang ideal untuk mengembalikan keremajaan kulit anda. Ia bukan sahaja menghalang pembentukan radikal bebas yang membinasakan, serta bertindak melindungi dari tindakbalas radikal bebas, malah ia juga mampu mengekalkan bentuk kulit jeragat dan masalah kulit lain yang disebabkan oleh penuaan faktor dan pendedahan berlebihan kepada minyak kelapa sunlight.

Dr. Joseph Mecola (Author of Total Health Program) and Rachael Droege